Leder reparatie- en bijkleurset / Complete Leather Repair Kit

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 38,50 38.50
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst
* - Veld verplicht
Pin It

Beschrijving

Leder reparatie- en bijkleurset, ideaal voor het repareren en bijwerken van schaafplekken, krassen, scheuren en gaten. Match de kleur van iedere ledersoort eenvoudig en herstel beschadigingen met deze handige set.

 

Product informatie:

Deze leder reparatie- en bijkleurset is ontwikkeld als een "doe het zelf" reparatie set en bevat alles om kleine reparaties compleet uit te voeren. Naast een basiskleur en een aantal tintkleuren bevat de set ook lijm, een reparatie patch, schuurpapier en een vuller. Na het repareren van de schade tint je de basiskleur totdat deze perfect overeenkomt met de oorspronkelijke kleur van het leder. M.a.w., als de kleur van je leer grijs is, bestel je een grijze basiskleur set. Met de verschillende tintkleuren en de handleiding in de set kun je het complete kleurenspectrum van grijs maken. 
Dit stelt je in staat om zelf een perfecte kleurenmatch te maken voor jouw leerkleur waardoor een perfecte reparatie mogelijk wordt. Om de reparatie helemaal af te maken is onze set als extra voorzien van topcoat in mat en hoogglans. Door deze te mengen is het mogelijk de oorspronkelijke glansgraad van het omringende leder zo dicht mogelijk te benaderen. Tevens sluit dit de kleur in en zorgt voor een super slijtvaste reparatie.        

 

 

Schaafplekken, craquelé en krassen in leder:

Krassen gewoon overschilderen met een penseel of wattenbolletje, voor schaafplekken en craquelé eerst het leder voorzichtig licht opschuren om het glad te maken. Eventueel de vuller gebruiken, deze goed drogen en bijschuren. Dan kleuren door middel van het meegeleverde sponsje.

 

Gescheurd leder:

De scheur of het gat doormiddel van de lijm en een stukje patch aan de binnenzijde dichten. Zorg dat de patch goed aangedrukt kan worden, er moet dus vulling o.i.d. achter de patch zitten. De lijm goed drogen d.m.v. bijvoorbeeld een föhn. Probeer de oorspronkelijke randen van de scheur zo goed mogelijk uit te lijnen en tegen elkaar aan te brengen. Als de reparatie goed gedroogd is, de vuller aanbrengen, drogen en schuren. Doe dit net zo vaak totdat een aanvaardbaar resultaat is bereikt en de reparatie vlak is. Dan  de kleur mengen en opbrengen door middel van het meegeleverde sponsje en laten drogen. Voor grotere reparaties adviseren wij een leder reparatieset en een losse kleurset te gebruiken.

Verbleekt en versleten leder:

Als het leer ruw is, eerst voorzichtig opschuren om het leder weer glad te maken. Eventueel de vuller gebruiken, deze goed droegen en bijschuren. Dan kleur opbrengen door middel van het meegeleverde sponsje en laten drogen. Voor slijtplekken groter dan een tennisbal adviseren wij een leder kleurset te gebruiken.

 

Vlekken:

Nagellak remover en andere sterke oplosmiddelen kunnen de deklaag en dus de kleur van leder aantasten. Gewoon eenvoudig met het sponsje bijwerken en afwerken met de topcoat.

 

Alvorens deze set te gebruiken is het aan te raden het leer eerst grondig te reinigen met onze Leder Ultra Reiniger en na reparatie te beschermen met Leder Protectie Crème, of koop ze samen in een handige Leder Verzorgingsset. Deze producten zijn ook perfect om de rest van het leder in en om uw huis of auto in topconditie te brengen en houden. 

Geschikt voor:


Leather Sofa

Leather Car Seat

Handbag Leather Shoes Leather Jacket

De leder reparatie- en bijkleurset is ideaal voor het gebruik op lederen items met kleine beschadigingen, zoals , instap schade bij lederen auto interieurs, slijtplekken bij lederen handtassen, kleine reparaties aan lederen meubels, lederen kledingstukken, lederen schoeisel, lederen motorkleding, etc.,  dus vrijwel ieder item gemaakt van leer.

Het product kan veilig  gebruikt worden voor alle soorten en kleuren leder en werkt perfect op gladgeverfd en behandeld leder zoals;

tick Semi-Aniline leder
tick Gepigmenteerd leder
tick Oil & Wax Pull Up Leder
tick Bycast Leder
tick Tweekleurig leder
tick Kunstleer, Vinyl en Skai(1)
Red Cross Suède en nubuck

 

Verbruik en houdbaarheid:

Het verbruik van deze set is totaal afhankelijk van de aard en grootte van de reparatie waarvoor hij gebruikt wordt. Normaliter bevat de set voldoende product om meerdere kleinere beschadigingen te repareren zoals krassen en schaafplekken maar kan wellicht twee grotere plekken behandelen.  

Voor grotere reparaties adviseren wij een leder kleurset te gebruiken.

 

De set dient bewaard te worden op een koele donkere plaats, maar niet koeler dan 4ºC. Alle verpakkingen dienen goed gesloten te zijn. Dit garandeert een houdbaarheid van enkele jaren zonder dat de producten achteruit gaan.

  

 

 

 (1) Voor kunstleer, vinyl en skai alleen voor cosmetische reparaties, op zwaarder belaste  oppervlakken, zoals bijvoorbeeld zitvlakken en armleuningen kan het zijn dat de reparatie niet houdt. 

 

   
Bekijk hieronder de video van Furniture Clinic over het gebruik van de set;  
   

 

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein